Stockholm Roller Derby i Europatoppen efter vinst mot Stuttgart.

1 300 personer på plats och hundratals online följde igår bouten mellan Stockholm Roller Derby och Stuttgart Valley Rollergirlz. En bout som slutade med vinst för Stockholm och därmed topplatsen i Europarankingen.

– Vi visste inte riktigt vad hade att förvänta oss mer än att vi skulle möte ett av Europas bästa lag, så vi var lite av en underdog. Vi gick in med några ledord: Att spela tillsammans som ett lag, lita och lyssna på varandra och att vara positiva och ha roligt. Det säger Malou ”Mad Maloony” Lindholm, jammer i Stockholm Roller Derby.

Det var årets första match för bägge lagen och på papperet såg det ut att bli vinst för det mer rutinerade och högre rankade tyska hemmalaget. Men efter bara två jam i första perioden stod det klart att Stockholm inte tänkte ge sig utan strid. Stockholms jammers såg till att ta viktiga poäng och att jammen ofta blev taktiskt avblåsta innan Stuttgart hann ta sina.

Första perioden slutade med ledning för Stockholm med 44-59 och en känsla av att något stort var på väg att hända.

I den andra perioden lade tyskorna i nästa växel. Några olyckliga utvisningar för Stockholm resulterade i flera powerjams för Stuttgart som snart tog ledningen. En ledning de behöll till de sista tre jamsen in matchen då ett förstklassigt försvarsspel av svenskorna kunde låsa det tyska lagets jammer samtidigt som deras egen kunde plocka flera grand slam. (Varvning av alla, inklusive motståndarjammern.)

När slutvisslan gick stod det klart att förlusttippade Stockholm lyckats besegra det tyska laget med siffrorna 98-115.

– Det kändes bra att vinna, vi tappade aldrig glöden, även om vi låg under ett tag. Vi påminde bara oss själva att vi spelade mot ett av Europas bästa lag, och att vi redan presterat över förväntan. Vi spelade med både hjärta och hjärna. Vi bevisade både för oss och övriga Europa att vi är ett lag att räkna med, och det kändes. bra, säger Karolina ”Swede Hurt” Berglöf, tränare och spelare i Stockholm Roller Derby.

Roller Derby är en fullkontaktsport på rullskridskor och den utövas främst av kvinnor. Två lag med fem spelare i varje lag tävlar på en oval bana. En spelare i varje lag, den så kallade jammern, tar poäng genom att passera motståndarlagets spelare. De övriga spelarna, de som kallas blockers, ska i sin tur stoppa motståndarlagets jammer samtidigt som de hjälper sin egen jammer att ta sig förbi.

 För mer information: http://rollerderby.se

Eller kontakta: Annika Berge, Pressansvarig: 070-524 30 02, media@rollerderby.se eller
Nattis Mörkenstam, Spelare och en av STRDs grundare: 073-697 78 31, media@rollerderby.se

Besök rollerderby.se för mer information eller kontakta:

Annika Berge, Pressansvarig: 070 524 30 02, media@rollerderby.se

Nattis Mörkenstam, Spelare och en av Stockholm Roller Derbys grundare: 073 697 78 31, media@rollerderby.se