Sverige vann över Finland

Sverige vann över Finland

Svenska landslaget vann i helgen över det finska med 135-71, när världens första landskamp i Roller Derby avgjordes. 

– Det var en bra match, vi ledde från början till slut men den var ändå så jämn satt vi inte kunde slappna av, säger Karolina ”Swede Hurt” Gabrielsson Berglöf, som är huvudtränare för Team Sweden och medlem i Stockholm Roller Derby.

Det här var den första gången någonsin som två landslag i roller derby möttes. Tidigare har man inom roller derby främst mött andra klubbar, men nu inför det första världsmästerskapet har man börjat sätta ihop landslag. Helgens träningsmatch i Finland blev den första landskampen någonsin.

– Det här var en bra träning inför världsmästerskapet, för där kommer vi att möta lag som man inte kommer att kunna slappna av alls mot, säger spelaren Tove ”Twist´d T” Odland från Stockholm Roller Derby.

Det svenska landslaget i roller derby, Team Sweden, utgörs av spelare från Stockholm Roller Derby, malmölaget Crime City Rollers och från två lag i London. Stockholm Roller Derby har sju spelare med i Team Sweden.

– I de flesta andra länder har man fler roller derby-lag, och då har man också fler spelare att välja mellan, säger Tove Odland.

Världsmästerskapet i roller derby hålls den 2-4 december i Toronto, Kanada. Där kommer Team Sweden bland annat att möta lag från USA, Kanada, England, Tyskland, Frankrike, Australien, Brasilien och Argentina.

– Det finns jättemycket talang i det svenska laget, nu måste vi bara lära oss att spela tillsammans, säger Karolina Gabrielsson Berglöf.

Roller Derby är en fullkontaktsport på rullskridskor och den utövas främst av kvinnor. Två lag med fem spelare i varje lag tävlar på en oval bana. En spelare i varje lag, den så kallade jammern, tar poäng genom att passera motståndarlagets spelare. De övriga spelarna, de som kallas blockers, ska i sin tur förhindra motståndarlagets jammer samtidigt som de hjälper sin egen jammer att ta sig förbi.

För mer information:
http://www.teamswedenrollerderby.com/
http://rollerderbyworldcup.blog.com/

Besök rollerderby.se för mer information eller kontakta:

Annika Berge, Pressansvarig: 070 524 30 02, media@rollerderby.se

Nattis Mörkenstam, Spelare och en av Stockholm Roller Derbys grundare: 073 697 78 31, media@rollerderby.se