Becky Lawless. Foto: Bea Tigerhielm

Dubbelvinst för Stockholm Roller Derby

Det blev vinst både för Stockholm Roller Derbys A- och B-lag när de mötte finska Kallio Rolling Rainbows två lag. Stockholm Roller Derbys A-lag rankas nu som ett av de bästa roller derby-lagen i Europa.

I helgen var det dags för den andra roller derby-matchen inom loppet av en månad i Stockholm. Den här gången var det en dubbelmatch, då Stockholm Roller Derbys A- och B-lag mötte Kallio Rolling Rainbows A- och B-lag. I båda matcherna, eller bouterna som de kallas, visade sig Stockholmarna vara starkare än sina finska derbysystrar.

Först ut var Stockholm Roller Derbys B-lag, som spelade sin första bout någonsin. Trots premiärnerver lyckades laget spela stabilt och slog Kallio med 97-14. Därefter var det A-lagens tur att mötas. Dessa lag möttes tidigare i år, och då gick Stockholm Roller Derby segrande ur striden efter en mycket jämn match. Den här gången blev matchen dock inte lika jämn, då Stockholm Roller Derby vann med över hundra poäng. 146-40 stod poängtavlan på efter sista perioden.

Stockholm Roller Derby har med den här vinsten tillsammans med den senaste vinsten mot Hamburg Harbor Girls placerat sig i det absoluta toppskiktet av Europas roller derby-lag. A-laget är nu rankat som nummer fem i Europa och B-laget tog sig direkt in på en hedrande 23:e plats i rankingen.

Efter två matcher i huvudstaden verkar Stockholmarna ta roller derby till sitt hjärta. Första matchen blev utsåld och denna gång kom över 500 personer för att se dubbelboutet, som gick under namnet Aloha Riot – The Bruise Cruise.

Roller derby är en fullkontaktsport på rullskridskor och den utövas främst av kvinnor. Två lag tävlar på en oval inomhusbana och poäng delas ut varje gång en spelare kör om en medlem ur motståndarlaget.

Sporten kom till Sverige 2008 och har sedan dess vuxit explosionsartat. Idag finns klubbar i Stockholm, Malmö, Göteborg, Luleå, Umeå, Visby och Helsingborg.

Besök rollerderby.se för mer information eller kontakta:

Annika Berge, Pressansvarig: 070 524 30 02, media@rollerderby.se

Nattis Mörkenstam, Spelare och en av Stockholm Roller Derbys grundare: 073 697 78 31, media@rollerderby.se