Roller Derby-fest i Malmö

Battle of the Nordic Light

Sveriges derbyfans har i helgen chans att få uppleva en derbyfest utan dess like i Malmö. Då möts Nordens fem bästa roller derby-lag i Battle of the Nordic Light.

Stockholm Roller Derby kommer att möta Helsinki Roller Derby och Copenhagen Roller Derby.

– Helsingfors är ett lag med väldigt seriösa spelare som satsar med kropp och själ, och de har en amerikansk tjej som tränar dem. Det kommer att bli en oerhört svår match. Köpenhamn är lite tvärtom, de har några stjärnspelare, till exempel en före detta speedskater som jag tycker är en av de bästa spelarna i Europa. Där kommer vi att behöva spela mycket defens, säger Stockholm Roller Derbys lagkapten, Jenny ”HussInsane” Kjellbom, om lagets två matcher.

Battle of the Nordic Light är inte ett mästerskap där alla lag möter varandra, utan de olika lagen får främst möta lag de inte har mött tidigare. Det är första gången som en roller derby-tävling av liknande slag arrangeras i Sverige. Förhoppningen är att Battle of the Nordic Light kommer att bli en årligen återkommande tävling, och att fler lag ska kunna ansluta nästa år.

– Nordisk derby har utvecklats oerhört mycket det senaste året, och det här är en otrolig chans att få se hur de olika lagen står i förhållande till varandra, säger Karolina Gabrielsson Berglöf aka Swede Hurt från Crime City Rollers, som är en av huvudarrangörerna för tävlingen.

Förutom ovan nämnda lag kommer även Kallio Rolling Rainbow från Finland och Crime City Rollers från Sverige att spela i helgen. Matcherna spelas i Baltiska hallen i Malmö.

– Det kommer att bli det häftigaste som har skett i Skandinavien, massor med folk och bra tryck. Det har bara varit en match tidigare i Malmö och då såldes biljetterna slut på 45 minuter, säger Jenny Kjellbom.

Biljetter finns på http://www.tickster.com/sv/events/bvxkpnpm9gt4pwh#

För mer information besök http://www.facebook.com/event.php?eid=217190568320920 eller www.rollerderby.se

Roller derby är en fullkontaktsport som utövas på rullskridskor. Sporten går ut på att utövarna, uppdelade i två lag, kör på en oval inomhusbana och poäng delas ut till en spelare som kör förbi varje medlem av motståndarlaget. Sporten utövas främst av kvinnor.

Stockholm Roller Derby startade 2008 och har sedan dess växt till över 50 medlemmar. STRD är en ”all-girls” league, det vill säga de som spelar är kvinnor över 18 år. STRD är en ideell förening som är religiöst och politiskt obunden.

Besök rollerderby.se för mer information eller kontakta:

Annika Berge, Pressansvarig: 070 524 30 02, media@rollerderby.se

Nattis Mörkenstam, Spelare och en av Stockholm Roller Derbys grundare: 073 697 78 31, media@rollerderby.se