Mer Roller Derby i Stockholm

Lördagen den 11 juni blir det mer roller derby i Stockholm. Mycket mer. Då möts Stockholm Roller Derby och Kallio Rolling Rainbow i en dubbelbout.

– Det kommer att bli en jättetuff match. Vi måste spela minst lika bra som sist, om inte bättre den här gången, säger Jenny ”HussInsane” Kjellbom, lagkapten för Stockholm Roller Derby.

Sporten är en fullkontaktsport på rullskridskor och den utövas främst av kvinnor. Två lag tävlar på en oval inomhusbana och poäng delas ut varje gång en spelare kör om en medlem ur motståndarlaget.

Roller derby kom till Sverige 2008 och har sedan dess vuxit explosionsartat. Idag finns klubbar i Stockholm, Malmö, Göteborg, Luleå, Umeå, Visby och Helsingborg.

Stockholm Roller Derbys första hemmamatchen blev helt utsåld och många som inte hade köpt biljetter i förväg fick vända i dörren. Men nu har Stockholmarna åter en chans att få uppleva Roller Derby, när Stockholm Roller Derby spelar mot Kallio Rolling Rainbow, ett av de två lag som finns i Helsingfors.
– Det här är en sport som måste upplevas. Ni kommer inte att ångra er, säger Jenny Kjellbom. 

Matcherna, eller bouterna som de kallas spelas i Visättra Sportcenter i Flemingsberg. Dörrarna öppnas 16.30 och 17.00 startar rookiebouten. 19.00 är det dags för huvudmatchen.

Efter bouterna, som denna gång döpts till Aloha Riot – The Bruise Cruise, så följer efterfest på Debaser Medis. Efterfesten på Debaser Medis drar igång klockan 23.00 och ordnas i samarbete med klubben Atlantis. Alla som missar matchen men ändå vill lära sig mer om Roller Derby är välkomna dit. Spelare från båda lagen kommer att finnas på plats och de svarar gärna på frågor. Det säljs också t-shirts, kepsar, väskor, pins och annat med Stockholm Roller Derbys motiv på.

Besök rollerderby.se för mer information eller kontakta:

Annika Berge, Pressansvarig: 070 524 30 02, media@rollerderby.se

Nattis Mörkenstam, Spelare och en av Stockholm Roller Derbys grundare: 073 697 78 31, media@rollerderby.se