VM i Roller Derby

Torsdagen den 1 december inleds det första världsmästerskapet i Roller Derby någonsin. Svenska landslaget Team Sweden är på plats, och halva laget består av spelare från Stockholm Roller Derby.

– Det är både kul och skrämmande. Kul att se på vilken nivå vi i Sverige ligger på jämfört med de andra lagen, och skrämmande eftersom det är så stort och så många som tittar, både på plats och via streamade sändningar runt om i världen, säger Jenny ”HussInsane” Kjellbom, som är en av de nio spelare från Stockholm Roller Derby som också spelar i Team Sweden.

I gruppspelet kommer Sverige att möta Brasilien, Kanada och Frankrike. Övriga lag som deltar i VM är England, USA, Irland, Skottland, Tyskland, Finland, Australien, Nya Zeeland och Argentina. Tidigare i höstas mötte Team Sweden det finska landslaget, och vann då med 135-71.

– Jag tror att Sverige har rätt bra chanser i VM. Vi har som målsättning att hamna på topp 5, och hamnar vi på topp 3 har vi gjort riktigt bra ifrån oss, säger Jenny Kjellbom.

VM i Roller Derby kan du följa via streamade sändningar på: http://www.derbynewsnetwork.com/live/events/2011/12/blood_thunder_world_cup

Fredag 2 december spelar Sverige följande matcher i gruppspelet (svenska tider):
01:40 – 03.00 Brasilien – Sverige
16.50 – 18.10 Kanada – Sverige
20.00 – 21.20 Sverige – Frankrike

Övriga matcher och tider bestäms utifrån hur det går i dessa matcher.

 Roller Derby är en fullkontaktsport på rullskridskor och den utövas främst av kvinnor. Två lag med fem spelare i varje lag tävlar på en oval bana. En spelare i varje lag, den så kallade jammern, tar poäng genom att passera motståndarlagets spelare. De övriga spelarna, de som kallas blockers, ska i sin tur förhindra motståndarlagets jammer samtidigt som de hjälper sin egen jammer att ta sig förbi.

För mer information:
http://www.teamswedenrollerderby.com/
http://rollerderbyworldcup.blog.com/

Besök rollerderby.se för mer information eller kontakta:

Annika Berge, Pressansvarig: 070 524 30 02, media@rollerderby.se

Nattis Mörkenstam, Landslagsspelare och en av Stockholm Roller Derbys grundare:
073 697 78 31, media@rollerderby.se

Besök rollerderby.se för mer information eller kontakta:

Annika Berge, Pressansvarig: 070 524 30 02, media@rollerderby.se

Nattis Mörkenstam, Spelare och en av Stockholm Roller Derbys grundare: 073 697 78 31, media@rollerderby.se