Stockholm Roller Derby i Women’s Flat Track Derby Association (WFTDA)

Stockholm Roller Derby i Women’s Flat Track Derby Association (WFTDA)

Stockholm Roller Derby är stolta över att i dag kunna meddela att vi antagits som apprentice-liga i Women’s Flat Track Derby Association (WFTDA), den internationella organisationen för flat track roller derby.

– Vi i Stockholm Roller Derby är otroligt glada över att blir erkända för vårt arbete med att utveckla roller derby i Stockholm och i Sverige. Att bli apprentice-liga i WFTDA betyder fler och tuffare matcher för våra fans samt hårdare motstånd då vi nu kan möta de skickligaste derbyspelarna från hela världen, säger ordförande, Nattis Mörkenstam.

– Ett stort tack till våra sponsorer, fans, frivilliga, funktionärer, domare and framför allt våra spelare för allt ert hårda arbete!

Som en apprentice-liga i WFTDA, gör Stockholm Roller Derby sällskap med mer än 200 ligor världen över som tillsammans formar framtiden för flat track roller derby.

Apprentice-ligor i WFTDA matchas med veteranligor som guidar dem genom processen för att bli fullvärdiga medlemmar. Mentor-ligan ger också råd och information om hur apprentice-ligan kan utvecklas och växa. Apprentice-ligor i WFTDA Apprentice-ligor anses vara “för-medlemmar” av WFTDA och får därför tillgång till många av de resurser och fördelar som ett fullvärdigt medlemskap i WFTDA för med sig.

I sin nästa match, den 18 november 2011, möter Stockholm Roller Derby The Royal Windsor Roller Girls på deras hemmaplan i Windsor, Storbritannien. Royal Windsor är även de en apprentice-liga i WFTDA.

Om WFTDA
Women’s Flat Track Derby Association är det internationella styrande organet för ”women’s flat-track roller derby”, och en medlemsorganisation där medlemsligorna kan samarbeta och nätverka. Organisationen skapade och upprätthåller än den första standardiserade regelboken för flat track roller derby vilken nu är inne på sin fjärde bearbetade upplaga. WFTDA fungerar också som ansvarig för att sanktionera bouts, vara värd för turneringar samt för att upprätthålla säkerhetsaspekten i spelet. Det finns för närvarande 124 WFTDA medlemsligor och mer än 77 apprentice-ligor i USA, Kanada, Europa och Asien.

För mer information: www.rollerderby.se eller www.wftda.com

Besök rollerderby.se för mer information eller kontakta:

Annika Berge, Pressansvarig: 070 524 30 02, media@rollerderby.se

Nattis Mörkenstam, Spelare och en av Stockholm Roller Derbys grundare: 073-697 78 31, media@rollerderby.se