Sveriges två bästa rollerderbylag möts i Solnahallen!

Sveriges två bästa rollerderbylag möts i Solnahallen!

Den 13 oktober klockan 17.00 möter Stockholm Roller Derby Malmölaget Crime City Rollers i Solnahallen i Stockholm. Det här är Sveriges två bästa lag som möts, och det kommer att vara rollerderby på högsta nivå. Lagen har möttes för första gången ungefär ett och ett halvt år sedan och då var det Malmölaget som avgick med segern. Men mycket har hänt sedan dess och det enda vi vet säkert är att det kommer att bli en hård match.

 – Jag tror att det kommer bli en jämn och otroligt rolig match – jag ser fram emot att se Malmö i Stockholm. De är fantastiska spelare, otroligt motiverade och atletiska, säger lagkapten Karolina ”Swede Hurt” Gabrielsson Berglöf.

 Roller derby är en fullkontaktsport där två lag spelar på en oval bana. En spelare i varje lag gör poäng genom att passera motståndarlagets spelare, som i sin tur ska hindra den här spelaren från att ta sig förbi. Sporten har sitt ursprung i 1930-talets USA. Den moderna versionen av sporten föddes i Austin, Texas i början på 2000-talet. I Sverige har sporten funnits sedan 2007 då Stockholm Roller Derby startades. I dag är laget ett av Europas bästa. Malmölaget startade några år senare och nådde snabbt en hög nivå.

 – Jag har sett båda lagen från den absoluta början, och det får mig att känna mig lite varm och lycklig inuti att Sverige har två så pass bra lag, säger lagkapten Karolina ”Swede Hurt” Gabrielsson Berglöf, som började sin rollerderby-karriär i Seattles Rat City Rollergirls.

Förra året spelades världens första världscup (Stockholm Roller Derby var representerade med flera spelare i det svenska laget), och senare i år spelas den första Europacupen. Stockholm Roller Derby är sedan 2011 medlemmar i Svenska Skridskoförbundet och lärlingsmedlemmar i WFTDA, Womens Flat Track Derby Association.

Besök rollerderby.se för mer information eller kontakta:

Annika Berge, Pressansvarig
070-524 30 02
media@rollerderby.se

Malin Eneström Presskontakt
0708 30 21 96
media@rollerderby.se

Nattis Mörkenstam, spelare och en av Stockholm Roller Derbys grundare
073 697 78 31
media@rollerderby.se