London Brawl Saints segrare trots makalös andra halvlek av Stockholm Roller Derby

Stockholm Roller Derby mötte London Brawl Saints, London Rollergirls B-lag i helgen. Londonlaget vann med 209-115 efter en hård och lärorik match.

– Jag är så sjukt nöjd och imponerad av laget, av oss. Vi har otroligt många bra spelare i laget, och som lag så har vi otroligt mycket utvecklingsmöjligheter, säger lagets medkapten och tränare Karolina ”Swede Hurt” Gabrielsson Berglöf.

Boutet började bra för Stockholm Roller Derby, som tog flera poäng i de inledande jamen. Men efter att Stockholm Roller Derby fått utvisningar av både jammers och blockers fick London Brawl Saints ett klart övertag. Efter första perioden ledde Londonlaget med 164-17.
– Vi kunde inte riktigt kapitalisera på vad vi är bra på, eftersom vi aldrig hade ett fullt lag på plan, och vi fick mest jobba på att inte London skulle kunna ta alltför många poäng. Vi var ovana vid hur vissa moment dömdes, och det blev en ond cirkel att vi hade två på plan, och de två som var på plan blev stressade och fick utvisningar, så det var konstant folk på väg till boxen, säger Karolina ”Swede Hurt” Gabrielsson Berglöf.

Andra perioden gick det bättre för Stockholm Roller Derby. Färre spelare satt i utvisningsbåset, och laget tog igen det de hade missat i första perioden. Under andra perioden tog Stockholm Roller Derby 98 poäng och London Brawl Saints 45, och matchen slutade 115-209 till Londonlaget.
– Att kunna vända ett sådant nederlag visar att vi har ett mentalt starkt lag. Jag är fruktansvärt stolt över att spela med Stockholm Roller Derby. Första halvlek berodde mycket på orutin och vi har lärt oss fruktansvärt mycket. Det finns massor som vi kommer att träna på och man får ju inte glömma att det bara finns ett lag i Europa som är bättre än Londons B-lag och det är Londons A-lag, säger Karolina ”Swede Hurt” Gabrielsson Berglöf..

Här näst väntar matcher mot Göteborg, Glasgow och Helsingfors.
– Vi har otroligt många bra spelare i laget, och som lag så har vi otroligt mycket utvecklingsmöjligheter. Om vi arbetar och strävar tillsammans för att bli bättre så tror jag inte att vi kan misslyckas. Vi vill inte vara ensamt lysande stjärnor – utan vi vill vara en stor supernova – tillsammans, säger Karolina ”Swede Hurt” Gabrielsson Berglöf.

Besök rollerderby.se för mer information eller kontakta:

Annika Berge, Pressansvarig: 070 524 30 02, media@rollerderby.se

Nattis Mörkenstam, Spelare och en av Stockholm Roller Derbys grundare: 073 697 78 31, media@rollerderby.se