Dubbel derbyfest i Stockholm i helgen

Dubbel derbyfest i Stockholm i helgen

På lördag kan alla derbyfans få en ordentlig dos av sin favoritsport. Stockholm Roller Derby spelar två matcher på hemmaplan.

Stockholm Roller Derby följer upp förra månades utsålda succématch med en dubbelmatch. Den här gången är det Stockholm Roller Derbys b-lag, BSTRDs, som  lördagen den 24 november spelar två matcher i Solnahallen.

Huvudmatchen startar klockan 18.30 då BSTRDs möter Göteborgs roller derby-lag i en returmatch. Tidigare möttes de båda lagen i Göteborg, och då var det Stockholmslaget som avgick med segern. Mycket har hänt sedan dess och lagkapten Cornelia ”RudeAss Beast” Hammarstedt spår att det kommer att bli en tuff match när revanschsugna Göteborgare möter Stockholmarna på hemmaplan.

– Vad jag har hört har dom utvecklats väldigt mycket sen senast och jag tror därför att det kommer bli en väldigt jämn och hård match. Jag har sett fram emot att få spela mot Göteborg ända sedan vi mötte dom förra gången, säger hon.

Men derbyfesten börjar redan tidigare på dagen. Klockan 16.00, möter BSTRDs tappra spelare ett mixat lag av spelare från Uppsala och Västerås. Lagen från Mälardalen är relativt nya och det här kommer att bli deras första riktiga match.

– Västerås och Uppsala må vara nya och de kanske har inte den erfarenheten vi har. Men dom har skickliga åkare och jävlar anamma så där kommer vi också få kämpa.

Det är otroligt roligt att det startas upp derby-ligor i Mälardalen. Att ha ligor så nära ökar möjligheten att spela matcher oftare och att derby sprids mer. Alla förtjänar derby, inte bara storstäderna, säger Cornelia Hammarstedt.

Matcherna spelas i Solnahallen. Dörrarna öppnas klockan 14.30.

Stockholm Roller Derby är sedan 2011 medlemmar i Svenska Skridskoförbundet och lärlingsmedlemmar i WFTDA, Womens Flat Track Derby Association.

Besök rollerderby.se för mer information eller kontakta:

Annika Berge, Pressansvarig: 070-524 30 02, media@rollerderby.se

Malin Eneström, Presskontakt: 0708 30 21 96, media@rollerderby.se

Nattis Mörkenstam, Spelare och en av Stockholm Roller Derbys grundare: 073 697 78 31, media@rollerderby.se