Stockholm Roller Derby svenska mästare för tredje året i rad!

Stockholm Roller Derby försvarade i helgen sin titel från 2013 och 2014 och kan för tredje året i rad titulera sig som svenska mästare i Roller Derby.

Matchen mellan de två svenska rivalerna slutade 219-139 till Stockholm Roller Derby. Fjolårets silvermedaljörer, Malmös Crime City Rollers tog en knapp ledning från start men tio minuter in i första halvlek kom Stockholm ikapp och första halvlek blev jämn även om Stockholm lyckades dra ifrån i slutet.I halvlek var poängen 120-67 till Stockholm.

Stockholm Roller Derbys spelare hade stort stöd från resten av föreningen med en stor hejarklack på plats. På plats fanns även STRD Beerleaders, Stockholms officiella supporterklubb.

Andra halvlek styrdes till stor del av Stockholm, som med starkt defensivt spel lyckades utöka ledningen och höll den fram till slutvisslan. Crime City Rollers drogs med flera utvisningar och i andra halvlek hade tre spelare fått kliva av plan efter att ha fått maximala antalet tillåtna utvisningar under en match.

I semifinalen mötte Stockholm Göteborgs GBGRD i en match som slutade 365-40 till Stockholm. SM-bronset gick till Göteborgs Dock City Rollers.

Stockholm Roller Derbys tränare och spelare Dominå F. Äkt berättar ”Vi har haft det stora nöjet att under seriespelssäsongen 2014-2015 möta väldigt smarta och skickliga svenska lag och spela väldigt utmanande och lyckade matcher. I semifinalen fick vi se den stora målmedvetna utveckling som Göteborg Roller Derby gjort och fick nu möta våra favoritrivaler Crime City Rollers i en fantastisk final. Crime City höll oss på tå under hela 60 minuter och fick oss att jobba hårdare för varje poäng än vi har gjort hittills den här säsongen. Vi är väldigt ödmjuka inför att ha vunnit över ett så hårt arbetande lag. Vi vill också gratulera Dock City Rollers till SM-brons och önska alla lag lycka till inför nästa säsong. Svensk roller derby är starkare än någonsin.”

Inför nästa seriespelssäsong har Stockholm Roller Derby beslutat att Stockholm Roller Derbys lag BSTRDs ska representera föreningen i Elitserien. Med Stockholm Roller Derby Allstars fokus på att spela internationellt blir det ett naturligt steg att överlåta ansvaret för seriespel till BSTRDs. Beslutet har tagits för att på bästa sätt utveckla Stockholm Roller Derby samtidigt som det även kommer att bidra positivt till svensk roller derby med jämnare lag i nästa års slutspel.

Besök rollerderby.se för mer information eller kontakta:

Annika Berge, Pressansvarig: 070 524 30 02, media@rollerderby.se

Monica Lidén, Spelare och ordförande: 070 330 50 90, media@rollerderby.se