Stockholm försvarar sin position i rollerderbyeliten

Stockholm försvarar sin position i rollerderbyeliten

I helgen möttes tio av de bästa rollerderby-lagen i Europa i en turnering i Malmö. Stockholm Roller Derby Allstars vann tre av tre spelade matcher.

Stockholm Allstars inledde turneringen på fredagen med att spela mot Tiger Bay Brawlers från Cardiff, Wales. Stockholm kopplade snabbt grepp om walesarna och vann med 305 mot 161.
Senare under dagen spelade Stockholm mot Nidaros Roller Derby från Trondheim. Nidaros gick ut hårt men Stockholm Allstars kunde ändå ta ledningen, och vann med 376-120.

På lördagen spelade Stockholm mot Bear City Rollers från Berlin, ett lag som länge ansetts som ett av Europas bästa lag. Laget kom nyligen hem från att ha spelat framgångsrikt i en turnering i USA. Närmare tusen besökare kunde se Stockholm och Berlin utkämpa en inledande mycket jämn match. Båda lagen tampades med flera utvisningar men till slut vann Stockholm en övertygande seger med 226 mot 137.

Helgen avslutades med en prisutdelning. Stockholm Allstars Josefin ”Slinky” Hellgren utsågs till turneringens totalt viktigaste spelare.

– Jag är jättestolt och glad. Nu är jag ännu mer sporrad att utvecklas individuellt och med mitt lag. Jag tror tamejfan vi tillsammans kan ta oss vart vi vill, säger hon.

Hon säger också att turneringen har varit fantastisk.
– Det känns mäktigt att ha 10 grymma lag bestående av olika sorters spelare på en och samma plats här i Sverige. Och jag älskar att få hänga med mitt lag och spela utmanande matcher tillsammans. Det blir svårt att ta sig tillbaka till vardagen nu, mitt huvud är fortfarande kvar i vårt spel och jag längtar redan till nästa träning. Det är sånt rollerderby gör med en, säger Josefin “Slinky” Hellgren.

Turneringen är Sveriges hittills största och lag kom från Malmö, Helsinfors, Berlin, Cardiff, Gent, Manchester, Oslo, Trondheim och Köpenhamn för att delta. Det är också rollerderbyförbundet WFTDA:s första officiella europeiska turnering. Turneringen innehöll inget gruppspel eller slutspel utan bestod av en rad individuella matcher mellan lagen där slutresultatet påverkar lagens rankning.

Fotograf: Marko Niemelä

Besök rollerderby.se för mer information eller kontakta:

Annika Berge, Pressansvarig: 070 524 30 02, media@rollerderby.se

Monica Lidén, Spelare och ordförande: 070 330 50 90, media@rollerderby.se