Stora framsteg för Stockholm Rollerderby i Florida

Stora framsteg för Stockholm Rollerderby i Florida

Efter stor framgång i helgens tre matcher i turneringen Beach Brawl i Florida väntar ett
stort steg uppåt i rankingen för Stockholm Rollerderby Allstars.

Stockholm Allstars vann ingen av helgens tre matcher, men spelade långt mycket bättre än förväntat. Laget beräknas efter helgens resultat i Beach Brawl att stiga från plats 123 i världen upp emot plats 50, enligt inofficiella rankingsidor. Detta kommer innebära att Stockholm Rollerderby tar sig in i de högre divisionerna i WFTDA, Womens Flat Track Derby Association. För att spela i division 2 krävs en ranking på minst 100, och för division 1 en ranking på minst 40. Exakt på vilken plats Stockholmslaget hamnar är ännu oklart eftersom att den officiella rankingen ännu inte har släppts.

På fredagen spelade Stockholm Allstars mot Tampa Roller Derby. Tampa var inför turneringen rankade på plats 26 i WFTDA, nästan 100 platser över Stockholm. Slutresultatet blev 224-96 till Tampa, vilket var mindre poängskillnad än beräknat.

Lördagsmatchen blev en skräll mot Houston Roller Derby, som är rankade på plats 30 i WFTDA. Stockholm inledde starkt och hade ledningen i halvtid. I andra halvlek drog Houston ifrån, men Stockholm kom igen på slutet och slutresultatet blev 210-207 till Houston – ett resultat som verkligen sätter Stockholm Rollerderby på kartan.

Under söndagen mötte Stockholm Allstars Steel City Roller Derby, som är rankade på plats 18 i WFTDA. Steel City drog ifrån med en runt 50 poängs ledning som de behöll under en stor del av matchen. Stockholm hämtade in en del av poängskillnaden några gånger, men slutresultatet blev till slut 204-145 till Steel City.

Stockholm Allstars kapten Swede Hurt är mycket nöjd med helgens insats.
– Allt jag kan säga är att jag är fantastiskt stolt över alla i laget, säger Swede Hurt.

 

Fotograf: Craig Richmond

Besök rollerderby.se för mer information eller kontakta:

Annika Berge, Pressansvarig: 070 524 30 02, media@rollerderby.se

Monica Lidén, Spelare och ordförande: 070 330 50 90, media@rollerderby.se