Stockholm Rollerderby i Florida-turnering

I helgen blir Stockholm Rollerderby det första nordiska Roller Derby-laget att ta sig hela vägen till USA, för att delta i den tre dagar långa turneringen Beach Brawl i Florida.

Stockholm Rollerderbys A-lag blir det första nordiska laget som åker till USA för att tävla.  24 lag från 6 olika länder kommer att delta i turneringen som heter Beach Brawl, och hålls i Florida nu i helgen, 2-4 maj. Stockholm Allstars kommer att möta tre andra lag och spela en match under varje turneringsdag. Motståndarlagen är Tampa Roller Derby, Houston Roller Derby och
Steel City Roller Derby.

Stockholm Allstars fick i påskas ett smakprov på vad som väntar i Florida. Då mötte Stockholmslaget ett av världens tio bästa lag, Rocky Mountain Rollergirls, som kommit hela vägen från Denver, Colorado, för att spela match. Resultatet blev 410-93 till amerikanerna – ett resultat som var långt mycket bättre för Stockholmslaget än rankingsystemet hade förutspått.

Stockholm Allstars har i år börjat satsa på att möta lag från USA, eftersom de amerikanska lagen håller en hög nivå och kan hjälpa Stockholm Allstars att höja sin ranking i Womens Flat Track Derby Association, WFTDA. I WFTDA finns tre divisioner – division 1 för de 40 högst rankade lagen, division 2 för de på plats 41-100, och division 3 för resterande lag. Amerikanska lag dominerar toppdivisionerna, men europeiska lag har chansen att ta sig in i division 2 genom att spela mot lag med en högre ranking. Genom att möta amerikanska lag har Stockholm Allstars chans att höja sin ranking och ta sig in i division 2.

Inför helgens turnering är Stockholm Allstars rankade på plats 123 enligt WFTDA. Tampa är rankade på plats 26, Houston på plats 30, och Steel City på plats 18.

Matchtider för Stockholm Allstars är som följer:

Fredag 2 maj – 7pm lokal tid – 01.00 svensk tid – Stockholm vs. Tampa Roller Derby
Lördag 3 maj – 6pm lokal tid – 00.00 svensk tid – Stockholm vs. Houston Roller Derby
Söndag 4 maj – 4pm lokal tid – 22.00 svensk tid – Stockholm vs. Steel City Roller Derby

Hela turneringen kommer att streamas live. Turneringen startar på fredagen
klockan 15.00 svensk tid.
Länken är: http://goldcoastderbygrrls.com/beach-brawl-2014/watch-beach-brawl-live/

 

Besök rollerderby.se för mer information eller kontakta:

Annika Berge, Pressansvarig: 070 524 30 02, media@rollerderby.se

Monica Lidén, Spelare och ordförande: 070 330 50 90, media@rollerderby.se