foto: Bengt Persson, www.bengtsterdesign.se

SM-guld till Stockholm Roller Derby!

SM-guld till Stockholm Roller Derby

foto: Bengt Persson, www.bengtsterdesign.se

I helgen avgjordes SM i rollerderby för första gången någonsin. Stockholm Roller Derby tog guld och blev första svenska mästarna.

SM i rollerderby spelades som en del av SM-veckan i Halmstad. Tidigare har det inte funnits tillräckligt många lag för att spela SM, men nu var åtta lag anmälda, från Luleå i norr till Malmö i söder.

– Jag tycker att det är fantastiskt att se hur långt svensk derby har kommit, alla lagen gjorde ett fantastiskt jobb. Jag är sjukt stolt över mitt lag och att vara en del av Stockholm Rollerderby, säger coach Karolina Gabrielsson Berglöf (Swede Hurt).

Stockholm Roller Derbys första match var mot Västerås Roller Derby. Till en början fick Stockholms spelare flera utvisningar men laget kunde samla sig i andra halvlek och vann med 369 mot 61.

Andra matchen stod mot Göteborgs Dock City Rollers. Trots att laget är relativt nystartat har Göteborgslaget flera starka spelare, och Stockholm Roller Derby var redo mot en tuff match. Stockholm Roller Derby vann dock en överlägsen seger med 237 mot 74.

Finalen spelades söndag kväll mellan Stockholm Roller Derby och Malmös Crime City Rollers. När de båda lagen möttes sist vann Crime City Rollers, och Stockholmsspelarena visste att de skulle vara ett hårt lag att möta.

– Jag visste att finalen skulle vara tuff. Jag tror vi såg oss själva lite som underdogs, och vi tenderar att spela bättre med den attityden, säger Karolina Gabrielsson Berglöf  (Swede Hurt).

Crime City tog inledningsvis ledningen men Stockholm gick ganska snart om och behöll ledningen resten av matchen. Slutresultatet blev 278 till Stockholm och 149 till Crime City Rollers.

– Vi visste att vi kunde vinna – men det var ingen självklarhet, säger Karolina Gabrielsson Berglöf  (Swede Hurt).

Crime City Rollers tog silver och Dock City Rollers brons i SM i rollerderby. Finalmatchen med intervjuer med spelare kan fortfarande ses på svtplay.

Besök rollerderby.se för mer information eller kontakta:

Annika Berge, Pressansvarig: 070 524 30 02, media@rollerderby.se

Monica Lidén, Spelare och ordförande: 070 330 50 90, media@rollerderby.se