Stockholm Roller Derby rekryterar Fresh Meat!

Äntligen finns det chans att prova på den snabbt växande sporten roller derby och bli en del av laget!

Stockholm Roller Derby är inte bara ett gäng som tränar ihop. Det är så mycket mer. Du kommer att träffa folk med olika bakgrunder som du aldrig skulle träffa annars.

Roller derby är världens roligaste och coolaste sport, som passar för alla typer av människor och det kommer inte ta långt tid innan du lär dig att kontrollera de åtta hjulen under dina fötter. Det finaste med sporten är att det är en blandning av sport och subkultur och den otroliga gemenskapen.

Roller derby växer just nu explosionsartat i Sverige, sedan nyår har lag startats i Västerås och Helsingborg. Ett nordiskt mästerskap har genomförts i Malmö, och i december spelas världsmästerskap i Canada, där ett svenskt lag är med ”Team Sweden”.

Sedan Stockholm Roller Derby spelat två hemmamatcher inför fullsatta läktare har intresset för att spela med laget varit stort, men på grund av begränsat med träningstider har det inte varit möjligt med nyintag förrän nu.

Den 18 september finns det möjlighet att prova på roller derby och veckan efter, den 25 september, kommer det vara tryouts för att börja träna i föreningen.

Aktiviteterna kommer att ske på en utomhusrink med tak i Gustavsberg. Klä dig därför i varma träningskläder och ta även med träningsskor. Det kommer att finnas ett begränsat antal rullskridskor, knäskydd, armbågsskydd, handledsskydd och hjälmar för utlåning, så har du egen utrustning, ta gärna med den.

Prova på roller derby: 18 September · 17:00 – 19:00
Tryouts: 25 September · 17:00 – 19:00
Plats: Gustavsbergsrinken, Ekvallen
Du reser enklast kollektivt till idrottsplatsen Ekvallen med buss 425 eller 425X från Slussen.
Du måste vara över 18 år. Stockholm Roller Derby tar endast emot kvinnliga spelare, men män är välkomna att vara med som domare.

Besök rollerderby.se för mer information eller kontakta:

Annika Berge, Pressansvarig: 070 524 30 02, media@rollerderby.se

Nattis Mörkenstam, Spelare och en av Stockholm Roller Derbys grundare: 073 697 78 31, media@rollerderby.se