Maxad rollerderby med tufft motstånd

Maxad rollerderby med tufft motstånd

Lördagen den 8 november blir det derbyfest i Stockholm. Då bjuder Stockholm Roller Derby på dubbelmatch, och STRD Allstars får ett rejält motstånd att bita i.

Stockholm Roller Derby har legat i hårdträning hela hösten. I förra helgens seriespelsdebut mot Göteborg Roller Derby avgick Stockholm med en klar seger. Men redan i helgen väntar tufft motstånd. 

Stockholm Roller Derbys B-lag, BSTRDs, möter Munich Rolling Rebels och Stockholm Allstars möter London Rollergirls B-lag, Brawl Saints.

Att Stockholm Allstars ska möta ett B-lag kanske låter lite konstigt för hemmapubliken, som är vana vid att se Allstars vinna mot de flesta A-lag som de möter. Men Brawl Saints är inte vilket B-lag som helst – efter Londons A-lag, London Brawling, är de rankade som Europas näst bästa lag.

Stockholm Allstars ena lagkapten, Caroline ”Thunder” Borelius, är dock inte orolig.

– Det ska bli sjukt kul och spännande, vi har ett lag som vi verkligen tror på och det ska bli kul att testa nya strategier och uppställningar. Jag tror att vi har en god chans att vinna men det kommer att bli en hård match, säger hon om lagets chanser.

Det är första gången London Brawl Saints spelar i Stockholm, och detta är alltså inte något ett derbyfan vill missa.

Ett annat lag som besöker Stockholm för första gången är Münchens rollerderbylag, Munich Rolling Rebels, som möter Stockholm BSTRDs.

– Vi vet inte mycket om München mer än att de är rankade under oss. I derby behöver inte sådana siffror betyda mycket och vi tänker inte underskatta våra motståndare. Vi spelar för att vinna, säger Aisha Wahlund, en av Stockholm BSTRDs lagkaptener. 

Matcherna spelas i Solnahallen lördagen den 8 november. Dörrarna öppnas klockan 14, och första matchen, Stockholm BSTRDs mot Munich Rolling Rebels, spelas klockan 15.00. Klockan 17.15 möts Stockholm Allstars och London Brawl Saints.

För mer information besök www.rollerderby.se eller kontakta:

Annika Berge, Pressansvarig: 070 524 30 02, media@rollerderby.se

Monica Lidén, Ordförande: 070 330 50 90, media@rollerderby.se

Besök rollerderby.se för mer information eller kontakta:

Annika Berge, Pressansvarig: 070 524 30 02, media@rollerderby.se

Monica Lidén, Spelare och ordförande: 070 330 50 90, media@rollerderby.se