Stockholm Roller Derby vann över London Brawl Saints

Stockholm Roller Derbys Allstars besegrade London Brawl Saints i helgen. Londonlaget har bara förlorat en match tidigare, och anses vara Europas näst bästa lag.

– Vi trodde verkligen inte vi skulle vinna, utan såg det här som en uppvärmning inför WFTDA-turneringen nästa helg. Men nu när vi vann känns det som om vi kan klara allt, säger en av Stockholm Allstars kaptener, Caroline ”Thunder” Borelius.

Matchen mot Londonlaget blev en riktig rysare, och en kamp om varje poäng. Vanligtvis i rollerderby är det lätt att komma upp i flera hundra poäng. Men under första perioden kröp poängen långsamt upp, då de båda lagen tog ett eller ett par poäng vardera per jam. Ett powerjam gav Stockholm ledningen, men London återtog den strax efter. Vid pausen stod poängen 64 – 57 till London Brawl Saints.

Strax efter pausen kunde Stockholm åter ta ledningen. Poängen fortsatte att krypa uppåt i en nervbitande långsam hastighet, ena minuten låg Londonlaget i täten, och i nästa minut var det hemmalaget som hade högst poäng. När sista jammet skulle börja hade Stockholm åter ledningen, och kunde hålla den hela det sista jammet, till jublet av den 500 starka publiken som stod stod upp och hejade. Matchen slutade 155-130 till Stockholm.

Tidigare under dagen mötte Stockholms B-lag, BSTRDs, Munich Rolling Rebels. På grund av sjukdom var Münchenlaget inte fulltaliga, utan var tvungna att låna in svenska spelare för att kunna spela. Men trots duktiga reservspelare var det inte tillräckligt och BSTRDs vann stort, med 306 mot 88.

– München kämpade bra och spelade rent, och höll en sportslig anda matchen igenom, säger Aisha ”Alpha” Wahlund, en av BSTRDs lagkaptener.